NM i historisk bueskyting

I år legges NM i utendørs skyting med historiske buer til Veien kulturminnepark! Vi gleder oss til å fylle parken og området rundt langhuset med dyktige skyttere med historiske buer og drakter. Og publikum, selvsagt!

 

Lørdag 19. august:

Det konkurreres i ulike øvelser rundt i kulturminneparken. Øvelsene starter litt etter åpningstid kl. 11 og varer til rundt stengetid kl. 16. Øvelsene er blinkskyting på forskjellige avstander og «jakt» med skyting på dyrefigurer i ulendt terreng. Vanlig museumsbillett gir tilgang til alle øvelsene. Administrasjonen til NM er i langhuset, så det blir mindre publikumsaktivitet enn vanlig der. Av sikkerhetshensyn må sperringer respekteres, og det er ikke tillatt med hund i parken denne dagen.

 

Søndag 20. august:

Denne dagen konkurreres det i lengdeskyting ved flystripa på Eggemoen, og ikke her på Veien. Det skjer rundt kl. 11-13. Her på Veien kan du derimot selv prøve historisk bueskyting og spydkast hele dagen. Den historiske teltleiren står fortsatt, og det vil være entusiaster å slå av en prat med – og kanskje lære noen nyttige bueskytetriks fra. Dette er siste dag langhuset er åpent denne sesongen.

 

NM i historisk bueskyting arrangeres av Norsk langbuelag. Følg dem gjerne på Facebook! https://www.facebook.com/langbuelaget/