Se vår nye faste utstilling.

Opplev Buskeruds forhistorie på Veien, fylkets arkeologiske museum!

Veien Kulturminnepark åpner den nye, faste utstillingen: «Opprinnelse: Buskerud. Fra stein og bein til makt og prakt». Arkeologiske funn av stor nasjonal betydning kommer endelig tilbake til fylket og får en betydningsfull stemme i utstillingen.

Blant skattene som kommer i utstillingen er tekstil fra Veien og Sætrang. Disse stilles ut for aller første gang. Både materialene og måten de er laget på forteller at de ble båret av betydelige storhetspersoner. Disse skjøre kulturskattene er svært lysømfintlige og derfor vil møtet med publikum foregå i mørket. Legatet Sat Sapienti har gitt en gave til museet som muliggjør framvisning av disse.

I utstillingen er det anledning til både å prøve, leke og til og med ta en selfie. Norges Blindeforbund har støttet oss med midler til replika av en del gjenstander. Test hvor skarp flinten er eller trill en terning i bein! Her kan du til og med male korn til mel. Let etter hvor jernet kommer fra eller finn ut hvor mye man kan lage seg fra en elg!

I tillegg til Sat Sapienti og Norges Blindeforbund vil vi rette en takk til Sparebankstiftelsen Ringerike som har gitt midler til innkjøp av nye montre.